Helpdesk Nederland

voor al uw computer vragen en problemen

"Like" ons op facebook

Link partners

Subcategorieën

 

Kijk uit welke websites je bezoekt en welke software je installeert, en open niet zomaar mailtjes van onbekenden. Het zijn de meest gehoorde adviezen om te voorkomen dat je computer met malware besmet raakt. Zo adviseert de Nederlandse overheid gebruikers om niet zomaar bijlages te openen of op links te klikken. Ook eist de Nederlandse Vereniging van Banken dat gebruikers van internetbankieren geen illegale software gebruiken. Doen ze dat wel, dan lopen ze het risico dat ze hun geld niet terugkrijgen als er wordt gefraudeerd met internetbankieren. Illegale software kan immers virussen bevatten, zo is de gedachte.

Het zijn goedbedoelde adviezen, die tot op zekere hoogte ook wel werken, maar nog allerminst een garantie vormen voor een schone computer. Immers, tegenwoordig kun je zelfs met malware worden besmet als je Nu.nl, Marktplaats, Lexa of een andere populaire website bezoekt. Het blijkt een hardnekkig probleem, want het blijft steeds opnieuw gebeuren.

 

Dat 35 procent van de Nederlanders wel eens op links in e-mail klikt, zoals uit onderzoek van Ziggo blijkt, zegt dan ook niet zoveel. Je hoeft helemaal niet op gekke linkjes te klikken om een virus te krijgen. De aanwezigheid van een reclame Banner op de bezochte website kan al voldoende zijn.

Wat Kunt u doen om uw computer te beveiligen tegen dit soort aanvallen?

Er zijn meerdere methoden om uw computer hiertegen te beschermen. De methode die wij U voorleggen is het gebruik van de gratis applicatie: "Hitmanpro Alert2"

Computerhulp Castricum - Hitmanpro Alert2 - Helpdesk Nederland

 (Bron:www.tweakers.net)

Pas op!!!!!!!!Er gaat op het moment een vals email bericht welke niet van ING is.
In deze email wordt aangegeven dat verschillende computergebruikers toegang tot uw online account probeerde te krijgen. Er zijn met verschillende codes geprobeerd
in te loggen op uw ING rekening.

Vervolgens wordt er gevraagd om rekeninggegevens up te daten via de door hun meegestuurde link. Doe dit niet!!!!!!!!!!!
Dit is een methode van criminelen om achter uw ING login gegevens te komen. (Ik heb deze informatie bij ING geverifieerd).

 

Nederlandse politie waarschuwt voor lek Internet Explorer

computerhulp castricum waarschuwing IE9

Nederlandse politie waarschuwt voor lek Internet Explorer

De politie waarschuwt mensen voor het gebruik van Internet Explorer. Er zit een lek in de browser waardoor hackers de computer van gebruikers over kunnen nemen wanneer ze op een verkeerde link klikken.

Het Team High Tech Crime van de Nationale Politie geeft aan dat "als het echt niet anders kan" mensen Internet Explorer kunnen gebruiken, zo meldden ze via Twitter. Nederland is het derde land dat de waarschuwing afgeeft, na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. 

Via het lek kunnen hackers in Flash het geheugen in de browser manipuleren. Kwaadwillenden kunnen zo beveiligingsmechanismes omzeilen. De kwetsbaarheid is aanwezig in de meeste IE-versies. Toch zouden aanvallers de pijlen vooral richten op IE9, IE10 en IE11, meldt Tweakers.net dinsdag.

Andere browser
Een kwart van de Nederlanders maakt gebruik van Internet Explorer. Deze mensen wordt aangeraden gebruik te maken van Chrome, Firefox of Safari. Als gebruikers toch willen internetten via  Internet Explorer kunnen ze in de uitgebreide beveiligde modus van Internet Explorer op internet gaan. De Nationale Politie raadt dit echter af.  
 
Oplossing
Microsoft hoop op 13 mei met een oplossing te komen voor de onveilige browser. Gebruikers van Windows XP kunnen lang wachten voor een oplossing, want Microsoft geeft aan daar geen tijd aan te besteden.
 
(bron: www.nieuws.nl)

Microsoft neemt afscheid van Windows XP

computerhulp castricum windows xp stopt

 

Microsoft heeft de end-of-life-stempel op Windows XP geplakt. Daarmee eindigt de ondersteuning voor het besturingssysteem uit 2001. Wereldwijd draaien nog miljoenen systemen het OS, die daarmee kwetsbaar worden voor misbruik.

computerhulp castricum unchecky Windows XP thtMicrosoft heeft het aflopen van de ondersteuning in het verleden twee keer uitgesteld, maar op 8 april is het einde voor het OS dan toch gekomen: dinsdag komt de laatste beveiligingsupdate uit. Voor het einde van de levensduur van Windows XP is jarenlang gewaarschuwd. De end-of-life-status kreeg wereldwijd meer aandacht dan het pensioen van welke software dan ook, omdat er nog miljoenen systemen in gebruik zijn die het draaien. Nu er geen beveiligingsupdates meer komen, worden die systemen kwetsbaar voor malware-aanvallen doordat lekken niet meer worden gedicht.

Alleen al in Nederland zijn er nog een miljoen Windows XP-systemen; zelfs bij de overheid worden nog tienduizenden pc's met de verouderde software gebruikt. In de afgelopen maanden probeerde Microsoft gebruikers op diverse manieren bewust te maken van de noodzaak over te stappen, onder andere via pop-ups en Windows XP-servicepunten bij elektronicawinkels. Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie waarschuwde gebruikers te stoppen met het gebruik

(bron: www.tweakers.nl)

Recensies van servicebedrijf Computerhulp Helpdesk Nederland op www.zoekcomputerhulp.nl

Werkgebied in directe omgeving

Plaatsen in de directe omgeving van Helpdesk Nederland. 

voorrijd kosten minimaal

 

Castricum - Bakkum - Limmen - Uitgeest - Heemskerk - Heiloo - Egmond - Egmond aan Zee - Beverwijk

Helpdesk Nederland is eigendom van de Eenmanszaak Vingerhoed ICT Consultancy

KvK nr: 60285591

Link partner worden