Helpdesk Nederland

voor al uw computer vragen en problemen

"Like" ons op facebook

Link partners

vrijdag, 11 april 2014 00:00

Microsoft neemt afscheid van Windows XP

computerhulp castricum windows xp stopt

 

Microsoft heeft de end-of-life-stempel op Windows XP geplakt. Daarmee eindigt de ondersteuning voor het besturingssysteem uit 2001. Wereldwijd draaien nog miljoenen systemen het OS, die daarmee kwetsbaar worden voor misbruik.

computerhulp castricum unchecky Windows XP thtMicrosoft heeft het aflopen van de ondersteuning in het verleden twee keer uitgesteld, maar op 8 april is het einde voor het OS dan toch gekomen: dinsdag komt de laatste beveiligingsupdate uit. Voor het einde van de levensduur van Windows XP is jarenlang gewaarschuwd. De end-of-life-status kreeg wereldwijd meer aandacht dan het pensioen van welke software dan ook, omdat er nog miljoenen systemen in gebruik zijn die het draaien. Nu er geen beveiligingsupdates meer komen, worden die systemen kwetsbaar voor malware-aanvallen doordat lekken niet meer worden gedicht.

Alleen al in Nederland zijn er nog een miljoen Windows XP-systemen; zelfs bij de overheid worden nog tienduizenden pc's met de verouderde software gebruikt. In de afgelopen maanden probeerde Microsoft gebruikers op diverse manieren bewust te maken van de noodzaak over te stappen, onder andere via pop-ups en Windows XP-servicepunten bij elektronicawinkels. Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie waarschuwde gebruikers te stoppen met het gebruik

(bron: www.tweakers.nl)

Lees 1579 keer Laatst aangepast op maandag, 07 juli 2014 18:46

Recensies van servicebedrijf Computerhulp Helpdesk Nederland op www.zoekcomputerhulp.nl

Werkgebied in directe omgeving

Plaatsen in de directe omgeving van Helpdesk Nederland. 

voorrijd kosten minimaal

 

Castricum - Bakkum - Limmen - Uitgeest - Heemskerk - Heiloo - Egmond - Egmond aan Zee - Beverwijk

Helpdesk Nederland is eigendom van de Eenmanszaak Vingerhoed ICT Consultancy

KvK nr: 60285591

Link partner worden