Helpdesk Nederland

voor al uw computer vragen en problemen

"Like" ons op facebook

Link partners

woensdag, 30 april 2014 00:00

Nederlandse politie waarschuwt voor lek Internet Explorer

computerhulp castricum waarschuwing IE9

Nederlandse politie waarschuwt voor lek Internet Explorer

De politie waarschuwt mensen voor het gebruik van Internet Explorer. Er zit een lek in de browser waardoor hackers de computer van gebruikers over kunnen nemen wanneer ze op een verkeerde link klikken.

Het Team High Tech Crime van de Nationale Politie geeft aan dat "als het echt niet anders kan" mensen Internet Explorer kunnen gebruiken, zo meldden ze via Twitter. Nederland is het derde land dat de waarschuwing afgeeft, na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. 

Via het lek kunnen hackers in Flash het geheugen in de browser manipuleren. Kwaadwillenden kunnen zo beveiligingsmechanismes omzeilen. De kwetsbaarheid is aanwezig in de meeste IE-versies. Toch zouden aanvallers de pijlen vooral richten op IE9, IE10 en IE11, meldt Tweakers.net dinsdag.

Andere browser
Een kwart van de Nederlanders maakt gebruik van Internet Explorer. Deze mensen wordt aangeraden gebruik te maken van Chrome, Firefox of Safari. Als gebruikers toch willen internetten via  Internet Explorer kunnen ze in de uitgebreide beveiligde modus van Internet Explorer op internet gaan. De Nationale Politie raadt dit echter af.  
 
Oplossing
Microsoft hoop op 13 mei met een oplossing te komen voor de onveilige browser. Gebruikers van Windows XP kunnen lang wachten voor een oplossing, want Microsoft geeft aan daar geen tijd aan te besteden.
 
(bron: www.nieuws.nl)
Lees 1737 keer Laatst aangepast op maandag, 07 juli 2014 18:51

Recensies van servicebedrijf Computerhulp Helpdesk Nederland op www.zoekcomputerhulp.nl

Werkgebied in directe omgeving

Plaatsen in de directe omgeving van Helpdesk Nederland. 

voorrijd kosten minimaal

 

Castricum - Bakkum - Limmen - Uitgeest - Heemskerk - Heiloo - Egmond - Egmond aan Zee - Beverwijk

Helpdesk Nederland is eigendom van de Eenmanszaak Vingerhoed ICT Consultancy

KvK nr: 60285591

Link partner worden